یکشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۱:۱۵
کسب رتبه اول منطقه مستلزم جهاد فراگیر اقتصادی است

اعلام سال جهاد اقتصادی در واقع پوشش مناسبی برای انسجام در برنامه های اقتصادی کشور و گامی عملی به سمت کسب رتبه اول در میان کشورهای منطقه است.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین حسین زاده بحرینی، در گفت و گو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر لفظ «جهاد اقتصادی» اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب روی کلمه جهاد تاکید ویژه دارند تا فاصله عمیقی که میان وضع موجود با وضع مطلوبی که در چشم انداز 20 ساله کشور ترسیم شده، با جهاد اقتصادی فراگیر برطرف شود.   

*شاخص‌های پوشالی اقتصادی قبل از انقلاب

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: کشور ایران با اُفت و خیزی در عمکرد اقتصادی روبرو بوده و سال های قبل از انقلاب به دلیل رونق نفتی و سیاست های انبساطی دولت های وقت و حمایت های خارجی که اعمال می شد، شاخص های اقتصادی به صورت پوشالی رو به رشد نمود و مسیر شاخص ها در نیمه اول دهه50 رو به فزونی یافت.

وی افزود: این سیاست ها ادامه داشت تا این‌که ضررهای این سیاست ها، کشور را درگیر تورم های شدید نمود و با تورم های نسبتاً قابل توجهی که رخ کرد و مسائل و مشکلات پیرامون آن، مشخص شد که رشد شاخص ها واقعی نبوده و ظاهری و پوشالی بوده و نمی توانست استمرار داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین حسین زاده بحرینی بیان داشت: مسئله افول شاخص های اقتصادی کشور توسط کارشناسان اقتصادی آن دوران پیش بینی شده بود، ولی متاسفانه این افول با انقلاب اسلامی و پیروزی ملت ایران به رهبری امام خمینی همزمان شد، پیروزی انقلاب و مسائل متعاقب آن که به طور طبیعی هر انقلابی عملکرد اقتصادی را به طور موقت تحت تاثیر قرار می دهد این ذهنیت غلط را ایجاد کرد که عامل اُفت شاخص های اقتصادی کشور انقلاب اسلامی است.

*خط تبلیغی دشمن علیه اقتصاد کشور

وی گفت: متاسفانه این خط تبلیغی که از سوی دشمنان بسیار دقیق طراحی شده بود اخیراً نیز بال و پر گرفته تا جایی که در مقاله ای در یکی از مجلات معتبر اقتصادی دنیا که اوایل سال 2011 به چاپ رسید، چنین مطرح شده که شاخص های اقتصادی ایران بعد از انقلاب 1979 سقوط کرده است.

رییس پژوهشگاه مطالعات اسلامی در علوم انسانی تصریح کرد: این اُفت تحت تاثیر انقلاب اسلامی نبوده و حتی اگر انقلاب نمی شد، آن رشد استمرار پیدا نمی کرد و دیر و یا زود رشد پوشالی آن نمایان می گشت؛ بنابراین عملکرد اقتصادی قبل از انقلاب قابل دفاع نبود و قطعاَ سقوط می کرد.

وی عنوان کرد: به هر حال این اتفاق افتاد و بعد از انقلاب اقتصاد کشور دچار اُفت شدیدی شد، بعد از انقلاب نیز می بایست مسیری منطقی را دنبال می کردیم تا عملکرد اقتصادی کشور را به صورت واقعی ارتقاء داده و بهبود بخشیم، تلاش هایی در این زمینه صورت گرفت، ولی چون با جنگ و تحریم ها و مشکلات اقتصادی و سیاسی مواجه شدیم عملکر درخشانی نداشتیم.

حجت الاسلام و المسلمین حسین زاده بحرینی تاکید کرد: در سال های اخیر که با ایجاد آرامش در کشور، کم کم دغدغه های بنیادین انقلاب در پیام های مقام معظم رهبری تحت نام گذاری سال ها رخ نمود، آرام آرام تحولاتی در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را شاهد بودیم.  

وی تاکید کرد: تدبیر تهیه نقشه جامع کشور، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و بازنگری در علوم انسانی نشان می دهد دغدغه های جدی تری از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده و سال های گذشته رهبری در شعارهای مختلفی این دغدغه ها را به مردم و مسئولین گوش زد می کردند.

*گامی برای رسیدن به چشم‌انداز 20 ساله

این کارشناس اقتصادی اظهارداشت: اعلام سال «جهاد اقتصادی» در واقع پوشش مناسبی برای این رهنمودها و تلاش های گذشته در قالب انسجام و هم افزایی فعالیت های اقتصادی کشور است و گامی عملی برای رسیدن کشور به چشم انداز 20 ساله است.

وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در آذر سال 1388، ادامه داد: توجه به آمارهای ارائه شده در این گزارش برای کارشناسان اقتصادی اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا در این گزارش شاخص های مختلفی برای کسب رتبه اول ایران در منطقه ترسیم شده است.

*فرمایشات رهبری را عملی کنیم

حجت‌السلام حسین‌زاده بحرینی در پایان خاطرنشان کرد: این گزارش وضعیت ایران در عرصه های مختلف در منطقه را به خوبی بیان کرده است و اگر قرار است در این رقابت رتبه اول را کسب کنیم، هیچ راهی جز تأسی به فرمایشات رهبری مبنی بر جهاد اقتصادی فراگیر در کشور نداریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha